Groepreis Dubaï + Abu dhabi

Prijs

€1299,0

Data

Vertrek: 17/03/2024

Bestemming(en):

GROOT,GROTER,GROOTST. Dubai en Abu Dhabi hebben het allemaal. Laat u door onze reisleider onderdompelen in een 1001 nachten verhaal. Gigantische wolkenkrabbers worden afgewisseld door gezellige haventjes, luxe shopping centers en prachtige paleizen. Het mooie weer krijgt u er gratis bovenop.

Eigen Begeleide Groepsreis

Categorie

Deel dit bericht

Scroll snel naar

In 't kort

7 DAGEN 6 NACHTEN
DUBAI DOWNTOWN
SJEIK ZAYED-MOSKEE
LOUVRE ABU DHABI MUSEUM

Reisprogramma

België / Abu Dhabi

Vertrek van Zaventem naar Abu Dhabi met de rechtstreekse luxevlucht van Etihad Airlines samen met uw reisleider. Aankomst in de avond in ons mooie 4****hotel in Abu Dhabi en check in. Buffet diner in het hotel (optie).

DAG 2
Abu Dhabi / Louvre / Paleis van de sultan / Haven / Heritage Village /  Moskee Sheik Zayed / Ferrari World

Vandaag ontdekken we samen met onze gidsen één van de mooiste Emiraten: Abu Dhabi. Vanuit ons hotel bereiken we snel het hart van de stad. We maken een korte stop bij een lokale dadel- en fruitmarkt en zetten onze tocht verder via het indrukwekkende Louvremuseum – een creatie van de bekende architect Jean Nouvelle (enkel buitenzijde). Sinds 2019 heeft het lokale staatshoofd zijn schitterende paleis toegankelijk gesteld voor het publiek (optie), een absolute aanrader voor elke bezoeker van Abu Dhabi. We genieten van een lunch in de jachthaven (optie). Na de lunch brengen we een bezoek aan het “heritage”-dorp waar je getuige kan zijn van de traditionele Arabische tradities en leefgewoonten uit het verleden. Vervolgens zijn we toe aan een van de hoogtepunten van onze reis: we bezoeken één van de meest indrukwekkende moskeeën ter wereld: de Sheik Zayed-moskee. Tijdens onze doorreis naar Dubai houden we een korte stop bij Ferrari World. Check in in ons Holiday Inn hotel Festival Dubai en buffet diner (optie).

DAG 3
Dubai / Oude Stad / Souks / Boottocht Abra / Burcht en Fahimuseum / Bastakiya / Al Seef

Ontbijtbuffet en ontmoeting met uw lokale gids. We beginnen meteen met een bezoek aan de oude stad en meer bepaald aan de goud- en specerijensoek waar je heerlijke lokale specerijen kan kopen. Een typische houten boot – een “Abra” – brengt ons naar de overkant van de kreek waar we voorbij de textielsoek passeren. We wandelen verder naar het Fahidi Fort en het Dubai Museum waar je heel wat te weten komt over de geschiedenis en de tradities van dit Emiraat. We trekken verder naar Bastakiya met zijn kronkelige steegjes en windtorens en ontdekken de kunstgalerijen van de lokale kunstenaars. Daarna transfert naar het nieuwe deel van het oude Dubai, Al Seef. We genieten er van een wandeling langs de kreek om te eindigen met een heerlijke Arabische lunch aan het water (optie). Na de lunch terugkeer naar ons prachtige 4 **** hotel Holiday Inn Festival (of gelijkwaardig). Je hebt een vrije middag om te genieten en te ontspannen. U kan natuurlijk ook in de stad blijven om rustig alles op uw eigen tempo te ontdekken. In de avond vertrek naar de Dubai Marina. We eindigen deze culturele dag met een traditionele en feeërieke “Dhow Cruise”(traditionele houten boten) vanuit de jachthaven van Dubai (optie). Tijdens een rustige riviertocht glijden de meest adembenemende uitzichten van de skyline van Dubai voorbij op een achtergrond van lokale muziek. Je geniet achteraf van een fantastische Arabische maaltijd. Na deze mooie dag keren we terug naar ons hotel.

DAG 4
Dubaï / Medina Jumeirah / The Point / Dubaï Marina / Mall / Burj Khalifa / Libanees diner

Na het ontbijtbuffet neemt onze gids ons mee naar het moderne Dubai. We bezoeken de “Burj al Arab”, het enige 6-sterren hotel ter wereld, de Medina Jumeirah, the Point (schitterend uitzicht) en de Dubai Marina. We eindigen in het grootste winkelcentrum ter wereld met zijn gigantisch aquarium. Vanuit het winkelcentrum kan je via de lift naar de top van het hoogste gebouw van de wereld: de Burj Khalifa; 828m hoog (optie). De rest van de middag ben je vrij en kan je verder shoppen in het luxueuze winkelcentrum of terugkeren en genieten van de faciliteiten van het hotel. Op het avondprogramma staat een Libanees diner met een spectaculair uitzicht op de fonteinen en een lasershow (optie).

DAG 5
Dubaï / Jeep tour desert / kamelenboerderij / 1001 nachten diner en show

Vrije ochtend om te genieten van de faciliteiten van het hotel. In de middag word je opgehaald met een jeep en rijd je 1 uur naar de woestijn in de richting van Oman. We maken een eerste stop bij een kamelenboerderij. Daarna trekken we de hoge zandduinen in met ervaren chauffeurs.We komen aan rond 18.00 uur in ons basiskamp; net op tijd om te genieten van de prachtige zonsondergang! Na de zonsondergang begint onze “1001 nachten”-Arabische avond. Genieten van een authentiek woestijndiner, laat een henna-tatoeage plaatsen, maak een foto met een valk en laat je meeslepen door het live-entertainment met buikdanseressen, muziek en een tenuradanser. We sluiten de avond af rond 21.00 uur en worden veilig terug naar ons hotel gebracht met de jeeps.

DAG 6

Dubaï / België

Volledige vrije dag om te genieten van het hotel of de laatste shopping in Dubai. Om 22h00 vertrek naar de luchthaven van Abu Dhabi voor vertrek Belgie. Nachtvlucht rechtstreekse vanuit Abu Dhabi naar België en aankomst in de ochtend in Zaventem

Prijs

€1299,0

Met vrijblijvend citypack van 369 euro per persoon voor alle excursies en maaltijden van het programma.

Groepreis Dubaï + Abu dhabi

Data

Vertrek: 17/03/2024

Prijs

€1299,0

Meer weten?

Interesse?

Vul het formulier in. We sturen je graag meer informatie.

Foto's

Nog meer reizen? Lees ook deze berichten.

Krijg $300 boordtegoed op je cruisevakantie! Anniversary Sale van Holland America Line

Cruises Noord-Europa met Holland America Line: vertrek uit Nederland

Holland America Line: Have It All Premium Cruise pakket

Bedankt! We hebben alles goed ontvangen.