Omringd door de architecturale kunst van Gaudi

Barcelona, Spanje

Barcelona is zonder enige twijfel de populairste stad van Spanje.
De Catalaanse hoofdstad is gezegend met een prachtig uitzicht op zee,
een binnenstad die bruist van cultuur en groene heuvels op de achtergrond.

Ook de hedonist komt hier aan zijn trekken met talrijke gezellige eetplekken,
leuke shopadresjes en hippe bars. De unieke architecturale kunst van Gaudi typeert de stad.

Daarbij wetende dat de zon er bijna altijd schijnt,
maakt Barcelona tot een topbestemming voor uw volgende citytrip! Sagrada Familia

Wie in Barcelona is, kan er niet naast kijken. De Sagrada Famila is het meesterwerk van de Spaanse architect Antonio Gaudi. De bouw van deze basiliek begon reeds in 1882 maar het kan nog tientallen jaren duren voor deze volledig voltooid zal zijn. Sinds enkele jaren kan u er ook binnen een bezoek brengen, iets dat voor november 2010 niet mogelijk was.

La Rambla 

De bekendste straat van Barcelona is ongetwijfeld La Rambla. De vele kraampjes, bloemenstallen en straatartiesten maken het aangenaam rondslenteren op de promenade. Levende standbeelden weten dagelijks tal van toeristen te verrassen. Let wel op: de drukte van deze boulevard maakt dit een populaire plek voor zakkenrollers!

In het midden van deze straat vindt u de Boqueria. Op deze versmarkt wordt een enorm aanbod aan ambachtelijke producten verkocht zoals hammen, kazen en vissen. U kan er echter ook terecht voor tapas of smoothies. Dit alles zorgt voor een explosie aan geuren en kleuren op deze markt.

Park Güell

Park Güell, in de wijk Gracià, is een stadspark van Barcelona. Redenen waarom dit park zo populair is, zijn divers. Toeristen komen hier wandelen om een stukje natuur op te snuiven maar ook om de kunstwerken van architect Gaudi te bekijken. Bovendien biedt dit park een adembenemend uitzicht over de stad.

Picassomuseum

Kunstliefhebbers kunnen terecht in het Picassomuseum.  Dit museum geeft een chronologisch overzicht van schilderijen die Pablo Picasso maakte tijdens een groot deel van zijn leven. Hierbij zijn vooral werken uit zijn jonge jaren vertegenwoordigd. In deze periode vertoefde hij immers nog in Barcelona. In het museum krijgt u een goed beeld over hoe Picasso’s stijl evolueerde maar de grote meesterwerken zal u er jammer genoeg niet vinden.

Font Magico

Een attractie in Barcelona die jaarlijks veel bezoekers trekt, is het optreden van de Font Magico of de magische fontein. Deze fontein is gelegen aan de Montjuïc heuvel, het groene gedeelte van de stad. Overdag is de fontein niets indrukwekkend. Het is pas in de zomeravonden, wanneer hij tot leven komt, dat deze veel toeristen lokt. Dan wordt u er getrakteerd op een spectaculaire show van licht, kleur en muziek! 

Openingsuren

Maandag t.e.m. zaterdag
9:30u - 12:30u
13:30u - 18:00u
zondag gesloten

Op de hoogte blijven?