Ontdek de meest fantastische plaats op aarde

Tanzania en Zanzibar, Afrika

 

 

PRIVE-SAFARI TANZANIA - ZANZIBAR

 

Wij stellen graag à la carte uw privé-rondreis samen volgens uw wensen.

 

Hierbij doen wij een voorstel van een prive-safari Tanzania met verlenging Zanzibar, met volgende hoofdpunten:  

Tarangire National Park - Lake Manyara National Park – Serengeti National Park - Ngorongoro Krater

 

Engelssprekende gids met privé-4x4 voertuig

 Dag 1 Kilimanjaro– Tarangire National Park

Aankomst op de luchthaven van Kilimanjaro, onthaal door de gids in uniform. Transfer naar Maramboi Tented Camp, een klein en intiem klassiek tentenkamp met 24 ruime tenten, privé douche en toilet, veranda met zicht op palmbomen, ideaal gelegen om Tarangire National Park te bezoeken. Middagmaal in het park. Safari’s voor de rest van de dag in tarangire National Park. ’s Avonds vertrek naar het kamp.

Overnachting in Maramboi Tented Camp – (L, D)

  

Dag 2 Tarangire – Lake Manyara National Park – Vlakte van Karatu

Rit naar het Lake Manyara N.P. Verder tot Lake Manyara met picknick lunch.

Safari in het Lake Manyara N.P., met een oppervlakte van 330 km² waarvan het meer 230 km² inneemt. De 2 attracties van het park zijn de zeer rijke dierenwereld en de bekende in de bomen klimmende leeuwen. De eerste impressie van het park is een weelderige vegetatie. De grote bomen danken hun bestaan aan de vulkanische grond.

Na de safari in Manyara, rit tot de vlakte van Karatu en intrek in the Karatu Country Lodge

Avondmaal en overnachting (B, L, D) in Karatu Country Lodge

 

Dag 3-4 Vlakte van Karatu – Serengeti National Park

Na het ontbijt, vertrek naar de Serengeti, het oudste en wereldbekende wildpark. Safari’s op privébasis met de Engelsprekende gids op zoek naar het wild en de migratie.

Grote variëteit aan landschappen samengesteld uit vlaktes, eilandjes van kleine rotsformaties en savannes met acacia’s. Aanzienlijke hoeveelheid wild in elk seizoen, waaronder leeuwen, luipaarden en andere roofdieren, maar ook nijlpaarden, buffels, giraffen, gazellen, oryx, …

De Serengeti vormt ook het kader voor een indrukwekkend natuurspektakel: de Grote Trek. Dit migratieverschijnsel betreft voornamelijk drie diersoorten, die zich in eindeloze kuddes verplaatsen. Meer dan twee miljoen wildebeest, 600 000 zebra’s en 400 000 gazellen ondernemen, het hele jaar door, een circulaire migratie op hun onafgebroken zoektocht naar nieuwe weilanden. Het samenleven van deze drie soorten verklaart zich door hun elkaar aanvullende en niet-beconcurrerende eetgewoontes, die hun toelaten maximaal profijt te halen uit dezelfde weilanden. Zelfs hun zintuigen vullen elkaar aan: de wildebeest hebben een uitstekende reukzin, de zebra’s beschikken over een heel goed zicht en de gazellen over een fijn gehoor. Met z’n drieën vertegenwoordigen ze dus een perfect opsporingssysteem van roofdieren.

2 overnachtingen in Ikoma Lodge – op basis van vol pension – (B, L, D)

Ikoma Bush Camp is gesitueerd op een bijzondere locatie : precies op het pad van de wildebeest migratie! Door de centrale ligging van het kamp zijn veel locaties in de Serengeti binnen makkelijk bereikbaar. Daarbij ligt het kamp nét buiten het National Park waardoor ook wandelsafari's en night drives zijn toegestaan. Alle ruime tenten zijn voorzien van eigen toilet en douchegelegenheid. In het open restaurant en de bar kunt u onder het genot van een heerlijke maaltijd of een drankje genieten van het panoramische uitzicht.

 

Dag 5 Serengeti - Ngorongoro Crater – Vlakte van Karatu

Vertrek met een picknick lunch naar de Ngorongoro Krater.

½ dag safari in de 260 km² grote en 610 m diepe Ngorongoro Crater, de grootste nog intact zijnde krater ter wereld. De vegetatie bestaat uit wouden, meren, moerassen en savanne. Permanent leven er 30.000 dieren : leeuwen met zwarte manen, duizenden roze flamingo’s op het meer van de krater, neushoorns, zebra’s, luipaarden, nijlpaarden, olifanten en een grote verscheidenheid aan vogels.

Na de safari, rit naar de vlakte van Karatu en intrek in de Country Lodge – (B, L, D)

 

Dag 6 - 10 Vlakte van Karatu – Arusha – Zanzibar 

Na het ontbijt vertrek naar Arusha en vlucht Arusha – Zanzibar. Bij aankomst middagmaal in Stone Town op het dak van het hotel The Swahili House, met zicht op de oude stad.

Na het middagmaal vervolgens transfer naar Breezes Beach Club & Spa.

4 overnachtingen in Breezes Beach Club & Spa – standard room – op basis van half pension (B, D)

 

Dag 10 Zanzibar – Addis Abeba – Brussel (of met KLM Zanzibar - Dar Es Salaam - Amsterdam - Brussel)

Ontbijt. Vrije dag. Check-out om 10u00

 

Na de middag vertrek naar de luchthaven voor de vlucht naar Brussel via Addis Abeba.

 

Dag 11 Brussel

Aankomst te Brussel in de ochtend

Openingsuren

Maandag t.e.m. zaterdag
9:30u - 12:30u
13:30u - 18:00u
zondag gesloten

Op de hoogte blijven?